World of Hotels  | Netherlands | Rijssen | Search  |  AfricaAsiaCaribbeanEuropeAmericasPacificMiddle east

Visitor reviews
Fletcher Hotel Restaurant Sallandse Heuvelrug
 
[ Hotel info ] [ Location / Map ] [ Hotels nearby ]

BOOK NOW ONLINE

Other languages
english Deutch Español Francais Nederlands Italiano Portugués Ελλάδα
Русский Svenska Suomi Polski Dansk Norsk 日本語 中文(简体)


  Number of reviews : 643
  Average visitor rating (7.8 /10 )
  Write a review


  language Review by H.G. Aalbersberg from Netherlands
  Uitstekend hotel voor een familiebijeenkomst

  We vierden gedurende een weekend in hotel rijsserberg met kinderen en kleinkinderen (totaal 13 personen; leeftijd 15 - 75 jaar) de 75e verjaardag van oma. Voor een dergelijke samenkomst hadden we het niet beter kunnen treffen. De staf was uitermate gastvrij en heeft ons met alle zorgen omringd. Wegens de verbouwing van het restaurant hadden we als familie een conferentiezaal als huiskamer gekregen. Daar was een zitje neergezet voor de borrel en de koffie en een dinertafel. Bij aankomst stond er van de direktie en staf een groot boeket voor de jarige oma. Het zwembad, de bowlingbanen, het poolbijard en de sjoelbakken hebben vooral voor de jongeren het weekend ook tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.


  language Review by C. Kunz from Netherlands
  3 sterren met een vette pluim en veel potentie

  Het 3-daagse oud- en nieuwjaarsarrangement 2006/7 (197 euro pp excl. Touristenbelasting)doorgebracht in de rijsserberg. Gezelligheid met dit keer veel belgische gasten. Nu ook bjorn, die hier 6 jr. Gewerkt heeft, zijn heil elders gaat zoeken (voor de fans van bjorn:rest. 't oale bakkershoes in hertme)rest het hotel een voornamelijk jong team dat duidelijk zijn weg nog moet vinden. Aan tafel moesten wij 2 keer ons eerste drankje bestellen en dat werd weer na 15 min. Gebracht; brood kregen we pas veel later nadat we er om vroegen; bij de receptie waren ze onze kamersleutel kwijt en beweerden ze dat "wij hem dan toch niet ingeleverd hadden" terwijl zoals later bleek, hij "gewoon" in een verkeerd vakje lag. De nieuw ingerichte kamers(donkerhouten vloer en sobere, strakke aankleding in wit en warm grijsbruin) hebben veel te weinig bergruimte(vooral badkamer) en er waren gasten die de indruk hadden dat de inrichting niet klaar was. De kok blijft goed presteren behalve dan op vegetarisch gebied. De vegaburger, hoewel smakelijk, past niet echt op het feestmenu. Doordat het eten in buffetvorm was opgediend liep het restaurant voortdurend leeg (rokers). De ietwat "oubollige" band was met zijn ingeblikte muziek ook niet in staat er een echt feest van te maken. De prosecco om 12 uur en het vakkundig aangestoken vuurwerk maakten veel goed. Topper is en blijft barman wim die onverstoorbaar zijn werk doet in de carrouselbar. Na 27 jaar vakkundig gestoei met flessen en glazen zou de nieuwe bar eigenlijk de naam "wim's bar" moeten krijgen. Waarom is dit hotel toch een aanrader? omdat de twentse/sallandse gastvrijheid groot is, je de kinderwagen zo het restaurant in rijdt, het te vele eten meteen weggewandeld kan worden door de fantastische ligging in het bos, de prijs/kwaliteit verhouding goed is en omdat "de belgen", kenners van het bourgondische leven, het er, net als ik, reuze naar hun zin hadden. Houd wel rekening met de op handen zijnde verbouwing.


  language Review by Jan en Marjan from Netherlands
  Heerlijk vegetarisch én rookvrij gegeten!

  Op 22 september 2007 met zes personen, waarvan twee vegetariërs, genoten van een leuke avond in het restaurant met heerlijk vegetarisch eten! de eerste aanleiding om voor dit restaurant te kiezen was dat het 100% rookvrij was, en dat maakt dat je ook 100% van het eten kunt genieten! geweldig! vanwege de reacties op deze website over het vegetarisch eten kregen we twijfels of dit restaurant wel een goede keuze zou zijn. Daarom zochten we contact met het restaurant om hun kant van het verhaal te horen. per e-mail kregen we de volgende mogelijkheden voorgelegd: als voorgerecht een carpaccio van paddestoelen op truffelcrème met rucola of een salade met lauwwarme geitenkaas, zongedroogde tomaat en mini pizza’s of een paddenstoelenbouillon met shii-take. als hoofdgerecht gepocheerde scharreleitjes met een smeuïge puree, spinazie en een hollandaise saus of in brieckdeeg gebakken camembert met tagliatelle en een rode portsaus. andere mogelijkheden of speciale wensen waren bespreekbaar. uiteindelijk hebben drie van de zes personen van ons groepje voor het vegetarisch menu gekozen. zowel het vegetarische voorgerecht, het creatieve hoofdgerecht (een deegbuideltje met camembert) als het nagerecht vonden we zeer smakelijk, daarnaast was de presentatie op het bord echt een lust voor het oog! verder complimenten voor de aan tafel heet opgediende mosterdsoep en de malse kalfsschenkel. minpuntjes waren er echter ook: * wat ons betreft hadden de porties wel iets groter gemogen, we hadden graag geweten of er bv. Groente (salade?), aardappeltjes of pasta bijgevraagd hadden kunnen worden. * wat ons betreft ontbreekt het bij het personeel nog aan ervaring (of leiding?). Het personeel leek geen vaste tafel(s) te bedienen en geen vaste taak te hebben waardoor vele zinloze meters werden afgelegd. Als gast verwacht je bv. Geen hoorbare en zichtbare verzuchtingen over de drukte. De opvang en het uitgeleide doen van de gasten kan wat beter verzorgd worden. Ook jammer was de vergeten afspraak over de drankjes bij het voorgerecht, het verkeerde hoofdgerecht bij de verkeerde tafel. uit eten gaan is behalve een smaaksensatie ook een spel, een voorstelling waarvan je zelf deel uitmaakt. Dit spel moet dan wel volgens de regels worden gespeeld... Ook dat hoort bij de prijs die je als bezoeker betaald. maar: wetende dat hier na een grote verbouwing met een duidelijk jonge en nieuwe ploeg mensen aan een nieuwe start gewerkt wordt, oordelen we mild over...


  language Review by C. Kunz from Netherlands
  Hotel de rijsserberg is sinds 1 juli 2006 geen bilderberg hotel meer

  Sinds juli 2006 is het hotel overgenomen door sandton hotels. De nieuwe manager komt uit zeeland. Er zal flink verbouwd worden het komende half jaar waarbij een aantal kamers (nrs. 400 etc. )onder handen zal worden genomen. Er komt een beautygedeelte waar nu de bar/bowling is. De bar gaat naar de begane grond en de bowling verdwijnt. Mijn echtgenoot en ik komen hier nu voor het achtste jaar maar hebben het wel elk jaar achteruit zien gaan. Hopelijk zal het nieuwe management een stap in de goede, opwaartse richting zijn. Veel vertrouwde gezichten zijn er niet meer maar bjorn (restaurant) en wim (barman) werken er al jaren. Er is vergeefs gezocht naar een pianist maar degene die de juiste sfeer weet te treffen is nog niet gevonden. Tot dan moeten gasten het zonder live muziek doen tijdens het diner. Dat is jammer want dat gaf het restaurant wel een zeker cachet. Hoewel de receptie bij de reservering zegt dat vegetarisch eten geen probleem is in het restaurant is het maar afwachten of de kok het niet te druk heeft. In dat geval wordt je opgescheept met bijv. Vegetarische worstjes en een torentje van spinazie en rijst (bij mij thuis een snel klaar maaltijd). Voor een restaurant dat als goed bekend staat, eigenlijk niet acceptabel. Er worden veel groepen ontvangen en recepties gedaan. De recepties van de afgelopen 2 dagen hielden zich op in de lounge en daar kan je als gewone hotelgast dus niet echt terecht. Kinderen kun je best meenemen naar dit hotel. Ze krijgen veel ruimte en ze kunnen zwemmen (alleen 1.50 m. ) de omgeving is mooi om te fietsen en te wandelen. De tuinen van kasteel twickel (delden)zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard. Vergeet daar vooral niet de zelfgemaakte notentaart te proeven in de theeschenkerij. Op dit ogenblik vind ik het hotel geen 4 sterren waard. Er valt veel te verbeteren maar we komen na de verbouwing terug voor een herkansing.
© World of hotels 1995-2019, guides to the cities of the world   Privacy statement      about Worldofhotels     FAQ